TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Integrisani godišnji Izveštaj TCK za 2021. godinu

TITAN Cementara Kosjerić je objavila godišnji integrisani Izveštaj za 2021. godinu u kome je predstavila svoje konsolidovane finansijske rezultate, kao i rezultate iz oblasti zaštite životne sredine, društva i korporativnog upravljanja (Environmental, Social and Governance ‒ ESG).

Izveštaj je pripremljen u skladu sa međunarodnim standardima izveštavanja, i dosledno potvrđuje posvećenost kompanije održivom poslovnom rastu, uz poštovanje ljudi, zajednice i prirodnog okruženja.

Kompletan integrisani godišnji Izveštaj za 2021. godinu TITAN Cementare Kosjerić možete preuzeti ovde.

Uz rast potražnje cementa na domaćem tržištu, i kontrolu operativnih troškova koju kontinuirano sprovodimo, Cementara je 2021. godinu zaokružila  sa dobrim rezultatima – konsolidovani poslovni prihodi su uvećani za 7,4%, a konsolidovani operativni profit (EBITDA) beleži rast od 6,7%, u poređenju sa rezultatima iz 2020. godine.

U prethodnoj godini kompanija je proizvela blizu 600.000 tona cementa, uz istovremeni maksimalan doprinos očuvanju neposrednog prirodnog okruženja. Već godinama unazad, vrednosti emisija TCK su daleko manje od zakonom dozvoljenih limita, ali je, i pored toga, kompanija realizovala investiciju u vrećasti filter na peći i mlinu sirovine. Zahvaljujući novom filteru, emisije na peći su gotovo duplo niže, u odnosu na rezultate iz 2020. godine.

Izveštaj za 2021. godinu su verifikovali nezavisni revizori iz kuće Grant Thornton Serbia, za napredni nivo, u skladu sa kriterijumima za Komunikaciju o napretku Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ