TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Zajedničkom voljom stvaramo raznobojni svet odrastanja

Kolorit žute, crvene, plave i zelene boje krasi odnedavno ogradu dvorišta Predškolske ustanove „Olga Grbić u Kosjeriću, zahvaljujući volonterskoj akciji farbanja, koju su u subotu, 3. oktobra 2015. godine organizovali zaposleni Titan Cementare Kosjerić. Zajedno sa njima, na ulepšavanju spoljašnjosti obdaništa angažovali su se i zaposleni iz te ustanove, tako da je inicijativu podržalo 40 učesnika, voljnih da šarenim dekorom obraduju korisnike vrtića  i doprinesu boljoj estetici grada.

Pre početka akcije, u ime organizatora prisutnima su se obratili menadžer bezbednosti i zaštite na radu i inženjer bezbednosti i zaštite na radu u TCK, koji su ukratko predstavili osnovna bezbednosna pravila za farbanje ograde, kao i opasnosti i štetnosti prilikom korišćenja farbe.

Šmirgla, četke i valjci u vrednim rukama volontera, grupisanih prema vrsti boje kojom je ograda farbana, učinili su da dvorište vrtića dobije novi, osveženi dezen, prilagođen modernim zahtevima za uređenje prostora namenjenog deci. U vedrom duhu, volonteri su uspeli da ofarbaju svih 120 plesama ograde, za nepunih 6 sati, koliko je akcija trajala.

Time je cilj Titanove volonterske inicijative u potpunosti ostvaren: Predškolska ustanova „Olga Grbić“ postala je lepše i bezbednije okruženje, u kome naši najmlađi sugrađani mogu bezbrižno da se igraju i uče sa svojim vršnjacima, a mi smo dokazali da za realizaciju ovakvih događaja često nisu potrebna velika finansijska sredstva, već nešto drugo – malo dobre volje i ljudi koji su spremni da svoje slobodno vreme posvete dobrobiti cele zajednice.

Za nas je ovo tek početak, radujemo se narednim volonterskim potezima! Zahvaljujemo svim kolegama koji su učestvovali u akciji i pozivamo ih da nam se i sledeći put pridruže.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ