TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Veliki sabor malih folklornih opanaka

Festival dečjeg folklora „Mali opanak” namenjen je deci, uzrasta od 7 do 15 godina, koja se bave očuvanjem i negovanjem narodne baštine, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Glavni cilj manifestacije je promocija nacionalne tradicije, čiji su nosioci i prezenteri deca iz svih regija našeg podneblja, kroz kulturnu razmenu i deljenje znanja sa vršnjacima.

Domaćin sabora je Kulturno-umetničko društvo „Maksim Marković” iz Kosjerića, koje je na scenu izvelo oko sto šezdesetoro dece, u četiri uzrasne kategorije. Osim ovog ansambla, svoja znanja i umeća pokazali su folkloraši iz Valjeva, Guče, Čačka i Užica. Program je bio prošaran narodnim nošnjama, muzikom, igrama i pesmama iz svih krajeva Srbije.

Festival Mali opanak_crop

Naročito je važno istaći učešće dece u organizaciji manifestacije. Pored igranja, pevanja i sviranja, članovi folklornog društva iz našeg mesta su dekorisali scenu, vodili program i dočekivali goste, dajući doprinos uspešnoj realizaciji festivala. To je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta, koji podstiče volontersko angažovanje, odgovornost i saradnju u sprovođenju zajedničkih ideja i zadataka.

Među sponzorima festivala bila je, po šesti put, TITAN Cementara Kosjerić, kao značajan inicijator i učesnik kulturnog razvoja lokalne zajednice.

 

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ