TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Uručene nagrade najboljim projektima na konkursu Za moj Kosjerić 2014

Na svečanosti organizovanoj u restoranu „Park“ Titan Cementara Kosjerić nagradila je najbolje projekte na konkursu „Za moj Kosjerić“. Konkurs za razvoj kulture, ekologije, obrazovanja i socijalnog uključivanja, raspisan je 1. februara, a završen 21. februara 2014. godine. Ove godine 17 organizacija prijavilo je 23 projekta, od kojih će priliku da realizuje svoje ideje imati sledećih 9: iz oblasti kulture „Vekovnik – čuvar vaše budućnosti“ Osnovne škole „Mito Igumanović“ i „BUM 31260 #3“ nevladine organizacije Ko.AKTIVA; iz oblasti ekologije Ko.AKTIVIN „EKO Kosjerić“ i „Eko-prašumica sa stazom zdravlja“, projekat Predškolske ustanove „Olga Grbić“; u oblasti obrazovanja, „Dečiji planinarski kamp“ Planinarsko-ekološkog društva „Subjel“, „Kamp nauke Kosjerić“ NVO Ko.AKTIVA i „Poboljšanje medonosne flore“ lokalnog Društva pčelara „Miladin Zarić Mišo“; u oblasti socijalne zaštite i uključivanja „Mi smo među vama“ Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu, i „Dnevni centar za starija lica“ Udruženja penzionera.

Ukupan novčani fond koji je Titan Cementara Kosjerić obezbedila za ovaj konkurs iznosi više od 20.000 evra, a nagrađeni će potpisati ugovore sa kompanijom.

Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan Cementare Kosjerić čestitao je nagrađenima i izrazio zahvalnost svim učesnicima konkursa: „Jedan od osnovnih postulata našeg poslovanja je negovanje otvorenog dijaloga sa lokalnom zajednicom o svim pitanjima od zajedničkog interesa, zbog čega smo pokrenuli nekoliko inicijativa koje uključuju naše sugrađane. Ovaj konkurs predstavlja važan korak u našoj politici društveno odgovornog poslovanja, koju sprovodimo kroz saradnju sa svim lokalnim ustanovama i institucijama, podržavajući projekte koji doprinose razvoju lokalne zajednice. Od 2002. godine do danas, davanja naše kompanije lokalnoj zajednici premašila su iznos od 15 miliona evra. Konkurs „Za moj Kosjerić“ postaje tradicija, i namera nam je da ga ponavljamo iz godine u godinu, očekujući učešće vaših zanimljivih i originalnih projekata, i verujem da ćemo, na taj način, zajedničkim snagama probuditi i osvežiti Kosjerić.”

Prošlogodišnji pobednici konkursa „Za moj Kosjerić“ predstavili su svoja dostignuća i rezultate projekata podstičući građane i organizacije da se uključe i iskoriste svoju energiju za unapređenje i razvoj lokalne zajednice. Predstavnik žirija pohvalio je broj prijava i istakao da je ove godine žiri imao težak zadatak, jer je većina projekata odgovorila na neke od ključnih kriterijuma izbora kao što su dugoročnost, rešavanje realnih problema, ostvarivanje konkretnih prednosti za građane i usklađenost projekta sa vrednostima Titan Cementare Kosjerić.

„Namera nam je da na konkretniji i aktivniji način uključimo što više Kosjeraca u rešavanje problema i izazova u lokalnoj zajednici, i tako promovišemo zajedničke vrednosti: održivost, odgovornost, edukativnost, inovativnost i unapređenja na svim poljima. Učesnici konkursa su pripremili sjajne projekte, rezultate očekujemo na sličnom okupljanju naredne godine, kao i nagrade za nove, još bolje i još naprednije ideje. Iz Titan Cementare Kosjerić nastavićemo sa podržavanjem i promocijom kreativnih i korisnih ideja. Očekujemo da ćemo u tome imati podršku cele lokalne zajednice. Potrudićemo se da nam ovakve aktivnosti postanu tradicija, i da ovakvim koracima zajedno kreiramo bolje okruženje za sve“ izjavila je Ljiljana Spasojević, menadžer za ljudske resurse i koordinator konkursa „Za moj Kosjerić“.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ