TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Udruženim snagama za lepši Han

Poslujući prema načelima društvene odgovornosti, TITAN Cementara Kosjerić, u saradnji sa KUD-om „Maksim Markovićˮ, organizovala je volontersku akciju farbanja ograde i krečenja prostorija Hana, najstarije sačuvane građevine u Kosjeriću. Sprovedena u subotu, 10. septembra 2016. godine, ova aktivnost predstavljala je nastavak radova na održavanju unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora vremešnog turskog zdanja, čije je renoviranje finansirala Cementara. Inicijativu je podržalo preko 50 učesnika iz TCK i ansambla „Maksim Markovićˮ, koji će ubuduće imati bolje uslove za pripremanje svog folkolornog programa u ulepšanom i bezbednijem ambijentu istorijskog spomenika.

Kako volonteri nisu mogli da izvrše sve radove, pre njihovog angažovanja već je bilo obavljeno: gletovanje prostorija, zamena nebezbednih delova poda u sali i na terasi, hoblovanje i lakiranje poda u sali za probe, zamena oštećene ograde terase i postavljanje fasade na prednjem zidu Hana. Osim tog primarnog cilja, ovom inicijativom postignuto je da se i drugi akteri u lokalnoj zajednici priključe akciji, što sopstvenim volontiranjem, što doniranjem potrebnog materijala.

     

Volontiranje je prilika da svi pokažemo šta možemo da uradimo za opšte dobro, da osnažujemo vlastite sposobnosti i učestvujemo u razvoju zajednice u kojoj živimo i radimo. Protekla akcija uređenja Hana dokazuje da zajedničkim snagama i radom možemo učiniti mnogo – za pojedince i okruženje. Zahvaljujemo svim kolegama koji su učestvovali u projektu i pozivamo ih da nam se i sledeći put pridruže u ovakvim poduhvatima.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ