TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

U Srbiji otvoren prvi Edukativni centar za upravljanje komunalnim otpadom

Krajem septembra 2022. godine, u Regionalnom centru za upravljanje otpadom „Duboko”, u Užicu, otvoren je Edukativni centar za upravljanje komunalnim otpadom, prvi takve vrste u Srbiji. Izgrađen je  zahvaljujući projektu „Izazovi za upravljanje bio-otpadom”, koji je realizovan uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Ovaj prostor je namenjen edukaciji mladih: deci predškolskog uzrasta, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, ali i udruženjima građana i nevladinim organizacijama, posvećenim unapređenju zaštite životne sredine, kao i svim drugim zainteresovanim organizacijama i pojedincima koji žele da steknu znanja o pravilnom zbrinjavanju otpada.

Edukativni centar

Doprinos u izgradnji ovog centra pružila je i TITAN Cementara Kosjerić, koja je prepoznala važnost ovakvog projekta, kao dobrog načina učenja o upravljanju otpadom i podizanju svesti o očuvanju i zaštiti životne okoline.

Objekat, sa kapacitetom od 50 mesta, u letnjim mesecima će funkcionisati kao učionica na otvorenom, a za naredni period planirana je nabavka i postavljanje providne folije za oblaganje prostora, kako bi ovaj obrazovni ambijent mogao da se koristi tokom cele godine.

U okviru zvaničnog otvaranja Edukativnog centra, prezentovana je najsavremenija oprema u oblasti upravljanja otpadom, čija praksa ima veoma značajno mesto u razvijenom društvu.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ