TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

TITAN Cementara Kosjerić – među osnivačima Globalnog dogovora u Srbiji

Lokalna mreža Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u Srbiji ove godine je, od neformalne inicijative, postala formalno-pravno udruženje, koje je ustanovljeno na Osnivačkoj skupštini, održanoj 13. juna, u prostoru zgrade Ujedinjenih nacija u Beogradu. Tom prilikom, TITAN Cementara Kosjerić je, zajedno sa još 13 kompanija i organizacija u državi, pružila podršku novoformiranom udruženju, registrujući se kao jedan od osnivača ovog pravnog lica. Inače, TCK je članica mreže Globalnog dogovora u Srbiji već čitavu deceniju.

Globalni dogovor u Srbiji_Osnivačka skupštinaFotograf: Jakov Simović

Globalni dogovor Ujedinjenih nacija (UN Global Compact) predstavlja najmasovnije dobrovoljno udruženje predstavnika poslovnog, javnog i civilnog sektora, koji su svoje delovanje usmerili na poštovanje Deset univerzalnih principa društveno odgovornog poslovanja, u oblastima ljudskih i radnih prava, zaštite životne sredine i borbe protiv korupcije. Osnovna uloga Globalnog dogovora ogleda se u realizaciji zajedničkih akcija, razmeni iskustva i afirmaciji primera dobre prakse, koji omogućuju izgradnju naprednih i uspešnih društvenih zajednica.

Pridružujući se osnivačima ove asocijacije, Cementara je na još jedan način iskazala posvećenost odgovornom poslovanju, zasnovanom na opštim društvenim, etičkim i ekološkim načelima, koji su ugrađeni u osnove strategije rada naše kompanije.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ