TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

TCK Ozelenjavanje 2013: posađeno 80 sadnica

Rudnik krečnjaka Suvo vrelo, u sastavu fabričkog kompleksa Titan Cementare Kosjerić, nedavno je oplemenjen sa 80 sadnica stubastog javora. Ovaj zasad, pogodan za strme terene i otporan na sušu i hladnoću, doprineće oživljavanju pejzaža i obnavljanju prirodnih resursa, saglasno načelu održivog razvoja koji izlazi u susret sadašnjim generacijama, pri čemu se ne ugrožavaju potrebe budućih naraštaja. Odgovornost za opšti prosperitet zajednice funkcioniše u svim segmentima rada kompanije, prepoznatljive po doslednosti društveno odgovornog ponašanja, kao temeljne korporativne vrednosti savremenog poslovanja. 
Konstantno uključivanje Cementare u rešavanje pitanja od šireg interesa, ogleda se i kroz najnoviju volontersku akciju ozelenjavanja krečnjačkog rudokopa, održanu 2. novembra 2013. godine. Organizaciju pošumljavanja sproveli su zaposleni Prodaje i Nabavke, uz svesrdnu podršku kolega iz Održavanja i Bezbednosti i zaštite zdravlja na radu, a inicijativi su se odazvali brojni sugrađani: verni kupci Titanovih proizvoda, udruženja pčelara i lovaca, predstavnici popularnih sportskih klubova i neizostavni planinari. Njima su se priključili i članovi porodica zaposlenih, tako da su u humanizovanju rudišta Suvo vrelo učestvovali volonteri svih generacija, promovišući duh kolektivne brige za očuvanje životne sredine.
Okupljeni na istom zadatku, učesnici Ozelenjavanja su nastavili druženje kroz rekreaciju na parkingu fabrike. Sadnice javora zamenili su sportski rekviziti u takmičarskim igrama slobodnog bacanja, pikada i nadvlačenja konopca, dok je za sve zainteresovane omogućen obilazak postrojenja, uz stručno vođenje kolega iz TCK.
Pozitivne ocene i zadovoljstvo volontera povodom uzajamne saradnje u korisnoj sadnji drveća na području rudne eksploatacije, daju nam podstrek da ovakvih akcija u TCK bude sve više, kako bismo udruženo vodili računa o okolini i društvu u kome živimo.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ