TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

TCK: Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivosti za 2011.

Titan Cementara Kosjerić, kompanija koja je prva u Srbiji dobila IPPC dozvolu u skladu sa Zakonom o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađenja životne sredine i za prethodnih 10 godina uložila više od 55 miliona evra u razvoj poslovanja, svečano je predstavila Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju za 2011. godinu. Izveštaj je pripremljen u skladu sa međunarodnim smernicama Inicijative globalnog izveštavanja (Global Reporting Initiative GRI) i dobio je ocenu C+, dok je nezavisna revizorska kuća KPMG verifikovala izveštaj.

Miroslav Gligorijević, generalni direktor kompanije TITAN Cementara Kosjerić, predstavio je izveštaj dok su se prisutnima obratili i CSR direktor Titan Grupe, kao i predstavnik revizorske kuće KPMG. Nakon toga održana su tri okrugla stola na teme: Zaštita životne sredine, Saradnja sa lokalnom zajednicom i Izveštavanje o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju, na kojima su predstavnici kompanije, lokalni partneri i zainteresovane strane razmenili iskustva u otvorenom dijalogu, kao i razmotrili mogućnosti i potencijale daljeg razvoja saradnje.

„Iako je 2011. bila godina velike ekonomske neizvesnosti, dugoročna posvećenost saradnji sa okruženjem u kojem radimo pokazala se vrednom, a bezbednost i zdravlje na radu, održivi razvoj i saradnja sa lokalnom zajednicom prepoznati su u sredini u kojoj poslujemo. Potvrda dobre komunikacije je i pokazano interesovanje za tri okrugla stola, nastavak kontinuiranog dijaloga sa partnerima i institucionalizacija saradnje sa stejkholderima kroz odgovarajuća tela. Postignuti rezultati u zaštiti i unapređenju životne sredine omogućili su nam da, kao prvi u Srbiji, dobijemo IPPC dozvolu. Istovremeno smo, prepoznajući značaj zajedničkog delovanja, nastavili da pružamo podršku sprovođenju razvojnih inicijativa u našem okruženju, a ukupan iznos sredstava uloženih tokom prošle godine u projekte lokalne zajednice veći je od 615.000 evra. Nastavili smo i sa unapređenjima bezbednosti na radu u cilju kreiranja radnog okruženja u kome će bezbednosna kultura svih zaposlenih biti na najvišem nivou“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan Cementare Kosjerić.

Od 2002. godine, Titan Cementara Kosjerić je, od 55 miliona evra namenjenih unapređenju radnih uslova, povećanju kapaciteta i optimizaciji poslovnog procesa, samo u zaštitu životne sredine uložila više od 15 miliona evra. Kompanija konstantno insistira na transparentnoj komunikaciji u domenu uvođenja alternativnih goriva u proces proizvodnje s obzirom na to da ova goriva  predstavljaju višestruku korist za lokalnu zajednicu, životnu sredinu i kompaniju, sastavni su deo svetskih praksi održivog razvoja i planova same kompanije za dalji razvoj poslovanja.

Kompletan Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju Titan Cementare Kosjerić možete preuzeti ovde, a za više informacija o izveštavanju po GRI standardima pogledajte na veb sajtu: www.globalreporting.org.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ