TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Studenti Rudarsko-geološkog fakulteta u poseti našoj kompaniji

TITAN Cementara Kosjerić je imala zadovoljstvo da proteklog 15. aprila ugosti 35 studenata treće godine Rudarsko-geološkog fakulteta iz Beograda. Budući mladi stručnjaci su nas posetili zajedno sa svojim profesorom, u sklopu redovne terenske nastave, koja je organizovana prema programu njihove univerziteske ustanove.

Kao u svakoj aktivnosti TCK, ovo stručno usavršavanje je započeto temom bezbednosti i zdravlja na radu. O bezbednosnim merama, kojih se moraju pridržavati svi posetioci fabrike, kao i o generalnom sistemu bezbednosti u Cementari, govorio je kolega Pavle Ljubičić, iz službe za oblast bezbednosti i zdravlja na radu u kompaniji.

Potom su naše kolege Momčilo Perišić i Nenad Karamarković, rukovodioci poslova na rudniku TCK, putem prezentacija bliže objasnili proces proizvodnje cementa u fabrici, kao i sve aspekte Shaft and Tunnel projekta na površinskom kopu Suvo vrelo, kojim se menja način eksploatacije krečnjaka.

Nakon održanih predavanja, studenti su obišli kop Suvo vrelo, gde su mogli direktno da se uvere u obimnost i složenost, ali i u izazove i benefite projekta Shaft and Tunnel, sa čijim konceptom su prethodno teorijski upoznati.

U popodnevnim časovima, naši akademski gosti su se vratili u Beograd, sa novim znanjima i, kako su izjavili, lepim utiscima koje nose iz Cementare, što će doprineti njihovom daljem obrazovanju i razvoju, na fakultetu i u profesiji.

Studenti RGF

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ