TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Solidarno za lepšu učionicu

Posle volonterskih akcija u lokalnoj zajednici – sređivanja prostorija Hana, najstarije sačuvane građevine u našem kraju, i farbanja dvorišne ograde u Predškolskoj ustanovi „Olga Grbićˮ, TITAN Cementara Kosjerić je, prema načelima društvene odgovornosti, pripremila i organizovala još jednu dobrovoljnu aktivnost za unapređenje životnog ambijenta sugrađana. Ovoga puta, „meta” udruženog zalaganja bila je učionica u Osnovnoj školi „Mito Igumanovićˮ. Renoviranje prostora, sprovedeno 26. avgusta, podržalo je više od 50 učesnika: zaposlenih iz Titana, đaka, nastavnika, pomoćnog osoblja škole i roditelja osnovaca, koji su svoje vreme i trud poklonili stvaranju boljih uslova za prijatniji boravak učenika u novoj školskoj godini.

Kao i u dosadašnjoj praksi, skopčano sa Titanovim načelom „Bezbednost pre svegaˮ, pre početka radova, u ime organizatora, aktivistima su se obratili menadžer zaštite životne sredine i menadžer bezbednosti i zdravlja na radu, i ukratko predstavili osnovna bezbednosna pravila, ukazavši na moguće opasnosti i štetnosti tokom obavljanja posla. Takođe, obezbeđeni su radni materijal, alat i lična zaštitna oprema: rukavice i respiratori, kao i prepoznatljive majice sa logom kompanije, koje će podsećati na zajedničku akciju i druženje.

U odličnoj radnoj atmosferi, sa pauzama za osveženje i sendviče, preuređena učionica je dobila novi sjaj i funkcionalnost. Volonteri su okrečili zidove, zamenili drvene delove stolova i stolica, ofarbali metalne konstrukcije, prelakirali lamperiju i specijalnom farbom osvežili školsku tablu, na kojoj će naši mladi prijatelji, budući inženjeri, profesori, lekari i drugi stručnjaci sa više poleta rešavati školske zadatke. Još jednom je dokazano da bez velikih finansijskih sredstava, a sa malo dobre volje i slobodnog vremena može mnogo toga da se uradi za opštu dobrobit.

Zahvaljujemo svim kolegama koji su učestvovali u akciji, i pozivamo i ostale zaposlene u TCK da nam se pridruže u narednim inicijativama solidarnosti.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ