TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Rekordan broj dece na tradicionalnom planinarskom kampu

Polovinom jula ove godine, održan  je sedmodnevni Dečiji letnji kamp, koji po 14. put organizuje Planinarsko-ekološko društvo „Subjel”.

Boravak izvan grada, u seoskoj sredini na obroncima brda Subjel, omogućio je deci da u raznovrsnim, interesantnim i pedagoški osmišljenim aktivnostima, bolje upoznaju svet prirode i steknu znanja koja koriste njihovom obrazovanju i vaspitanju. Program ovogodišnje letnje škole obuhvatio je svakodnevno pešačenje, sticanje planinarskih veština, edukativne i kreativne radionice, društvene igre i raznolike sportske aktivnosti: od atletskih disciplina, do kolektivnih takmičenja i timskih nadmetanja na poligonu spretnosti.

Kao i prethodnih godina, najomiljeniji je bio orijentiring, traženje postavljenih tačaka na terenu pomoću karte, u čemu su učestvovali i najmlađi polaznici. Kroz očiglednu nastavu, obrađene su teme o zaštiti životne sredine, a šira znanja su usvajana rešavanjem zanimljivih zagonetki, koje je Centar Nikola Tesla osmislio za pospešivanje intelektualnog razvoja dece.

Letnji dečiji kamp

Inicijatori i dugogodišnji instruktori Dečijeg letnjeg kampa su pedagog Slobodan Savić i profesor Milenko Stefanović. Njihovo zalaganje se odražava na popularnost planinarske škole, koja je ove godine okupila rekordnih 65 učesnika, uzrasta od četiri do petnaest godina.

Pohvale dece i roditelja za sve sadržaje kampa, potvrđuju smisao i društvenu opravdanost ovog programa, po kome je Kosjerić prepoznatljiv. Tome znatno doprinosi TITAN Cementara Kosjerić, koja redovno omogućuje deci iz naše sredine da deo raspusta provedu u prirodi i uče o njenim vrednostima, kako bi je čuvali i poštovali.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ