TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Radionica: Pisanje CV-a i intervju za posao

Fokus grupa za zapošljavanje i jednake mogućnosti pokrenuta je na inicijativu Titan Cementare Kosjerić, u decembru 2014. godine, kao jedna od pet radnih grupa koje se bave temama od ključnog značaja za razvoj lokalne zajednice. Primarni cilj ovog programa jeste poboljšanje uslova za unapređenje zapošljivosti i jednakih mogućnosti za sve kategorije društva, kako bi se smanjio uticaj negativnih faktora koji doprinose nezaposlenosti u Kosjeriću. U volonterskom angažovanju grupe učestvuju  predstavnici relevantnih lokalnih ustanova i organizacija: Nacionalne službe za zapošljavanje, Opštine Kosjerić, Centra za socijalni rad, Tehničke škole Kosjerić, Nevladine organizacije Ko.AKTIVA i Titan Cementare Kosjerić.

 

U okviru svoje koncepcije radionica i predavanja na temu zapošljavanja, aktivnog traženja posla i profesionalne edukacije sugrađana, fokus grupa za zapošljavanje i jednake mogućnosti organizovala je u subotu, 6. juna 2015. godine, radionicu pod nazivom: Pisanje CV-a i intervju za posao. Uvodni deo predavanja odnosio se na metode kreativnog razmišljanja, kao važnog procesa u stvaranju ideja i razvoju inovativnosti.

Ova celodnevna radionica, otvorena za sve zainteresovane sugrađane, pružila je učesnicima personalizovanu podršku u izradi radne biografije kojom bi budući kandidati na najbolji način predstavili svoje kvalitete, shodno aktuelnim zahtevima poslodavaca. Seminar  je upotpunjen simulacijom intervjua za posao, kao moderne i široko zastupljene prakse zapošljavanja. Predavač radionice, održane u prostorijama Info Centra TCK, bila je Ljiljana Spasojević Tošović, menadžer za ljudske resurse u Titan Cementari Kosjerić.

Pozitivni utisci učesnika obuke ukazali su na korisnost i primenjivost znanja i saveta dobijenih tokom predavanja, što pokazuje da je radionica odgovorila na njihove potrebe za edukacijom i praktičnim osposobljavanjem u strategiji profesionalne afirmacije kroz aktivno traženje posla.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ