TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Priznanje „Šampioni održivosti” za TITAN Cementaru Kosjerić

Najbolje prakse poslovnog sektora u dostizanju Ciljeva održivog razvoja

Ceremonija dodele priznanja kompanijama koje su integrisale Ciljeve održivog razvoja u svoje poslovanje, održana je u beogradskom hotelu Metropol Palace, u okviru konferencije CSR & ESG Forum, kao godišnjeg događaja Foruma za odgovorno poslovanje.

Ove godine, po drugi put je dodeljena nagrada „Šampioni održivosti”. Priznanje ima svrhu da istakne projekte koji na direktan način doprinose ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja. Nagrade za izuzetan doprinos različitim potciljevima Agende 2030, dobile su brojne kompanije, među kojima je i TITAN Cementara Kosjerić, za projekat: „Integrisani godišnji Izveštaj za 2021. godinu”.

Šampioni održivosti TCK

Ovo je već druga godina zaredom da Forum ističe uspešne biznis projekte, koji doprinose ispunjavanju Agende za održivi razvoj do 2030. godine. Kroz dodelu priznanja, želimo dodatno da motivišemo ove kompanije da nastave sa ovakvom praksom, ali i da podstaknemo druge da počnu da razmišljaju o tome”, istakao je Neven Marinović, u ime Foruma za odgovorno poslovanje.

Promocija priznanja „Šampioni održivosti” organizovana je na SDG sesiji konferencije, obuhvaćene platformom „Održivi razvoj za sve”, koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ), u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030”. Nagrade su uručene u sklopu konferencije CSR & ESG Forum, koju su organizovali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupe Svetske banke.

TITAN Cementara Kosjerić je primila nagradu „Šampioni održivosti” za svoj, dvanaesti po redu, godišnji Integrisani izveštaj za 2021. godinu, u kome su predstavljeni najznačajniji rezultati poslovanja, kako finansijski, tako i nefinansijski pokazatelji iz oblasti društvenih performansi, zaštite životne sredine i korporativnog upravljanja. Izveštaj je sačinjen u skladu sa međunarodnim standardima izveštavanja, i verifikovan od strane nezavisne revizorske kuće Grant Thornton Serbia, za napredni nivo, u skladu sa kriterijumima za Komunikaciju o napretku Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ