TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Predstavljen TCK Izveštaj o održivom razvoju za 2014. godinu

TITAN Cementara Kosjerić je Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju za 2014. godinu pripremila u skladu sa najnovijim smernicama Inicijative globalnog izveštavanja, za ključni nivo usklađenosti. Na ovaj način, predstavili smo 74 indikatora održivog poslovanja, i uspešno zadržali ostvareni napredak povećanjem transparentnosti izveštavanja, a sadržaj Izveštaja su verifikovali nezavisni revizori, iz revizorske kuće KPMG.

     

„Naš Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju za 2014. godinu značajno je obuhvatniji i kompletniji od prethodnih, na jasniji način predstavlja naše rezultate, što potvrđuje našu opredeljenost da stalno usavršavamo naše poslovanje, kao i saradnju i otvoreni dijalog sa svim društvenim akterima. Vođeni principima održivog razvoja, nastavićemo sa praksom ulaganja u zaposlene, društvo i životnu sredinu i insistiraćemo na etičkom i transparentnom poslovanju, kako bismo dali primer ne samo svojim partnerima sa kojima svakodnevno sarađujemo već i svim kompanijama u Srbiji“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

U prethodnoj godini uloženo je gotovo 220.000 evra u razvojne programe u lokalnoj zajednici, a naši ključni prioriteti bili su usmereni na unapređenje i održavanje dobrih ekoloških rezultata, brigu o zaposlenima i edukaciju sa akcentom na bezbednost. Profesionalno usavršavanje zaposlenih omogućilo nam je dostizanje pune dve godine bez povrede na radu, a rezultati su i dvostruko nagrađeni – priznanjem TITAN Grupe za najbolje BZNR performanse i poveljom „28. april”, koju dodeljuje Uprava za bezbednost Ministarstva rada i socijalne politike. Pored značajne pomoći, u materijalima i novcu, koju su kompanija i njeni zaposleni obezbedili za lokalnu zajednicu tokom prošlogodišnjih poplava, zahvaljujući donacijama zaposlenih širom TITAN Grupe, obezbeđeno je dodatnih 35.000 evra za otklanjanje posledica poplava u Obrenovcu.

Svoj komentar na Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju dali su i menadžer za održivost u Naftnoj industriji Srbije, kao i menadžer za usluge revizije i održivog razvoja u revizorskoj kući KPMG.

Naš Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju za 2014. godinu pripremljen je u skladu sa smernicama GRI G4 – za ključni nivo usklađenosti. Ovo su najnovije smernice Inicijative globalnog izveštavanja (GRI), koje će postati obavezne za kompanije koje ih primenjuju od 1. januara 2016, tj. za izveštaje za 2015. godinu.

Kompletan Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju TITAN Cementare Kosjerić možete preuzeti ovde, a za više informacija o izveštavanju po GRI standardima pogledajte veb sajt: www.globalreporting.org.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ