TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Održan sedamnaesti sportski memorijal „General Svetomir Đukić”

Tradicionalna Memorijalna atletska trka „General Svetomir Đukić”, u čast osnivača Srpskog olimpijskog komiteta, po sedamnaesti put je održana 23. septembra 2020. godine, na glavnoj ulici u Kosjeriću. Uz podizanje zastave, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković otvorio je manifestaciju i najavio takmičenje, u kome su startovala naša 23 najbolja atletičara na srednjim i dugim prugama. Pobednik trke na 4.000 metara bio je Miloš Malešević, član Atletskog kluba iz Inđije, drugo mesto zauzeo je kenijski atletičar Stenli Kipruto, dok je treće mesto osvojio Aleksa Tomić, atletičar „Morave” iz Ćuprije.

Nagrade za najbolje učesnike uručili su predstavnici republičke sportske delegacije: Dragan Zdravković, evropski prvak na 3.000 metara i državni rekorder na 1.500 i 3.000 metara, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Miloš Marković, savetnik u Sportskom savezu Srbije.

U okviru ovog događaja, a povodom Evropske nedelje sporta, istoga dana, u gradskom parku su organizovani obrazovni, sportski i rekreativni sadržaji za decu, uzrasta od 8 do 12 godina. Program su realizovali edukatori koje je angažovao Olimpijski komitet Srbije, sa ciljem da se promovišu fizička kultura i zdrav način života. U periodu od 12 do 14 sati, aktivnosti su trajale po 30 minuta i odvijale se u grupama do desetoro dece koja su, kroz radioničarski rad i fizičko vežbanje, imala priliku da saznaju nešto više o istorijatu i vrednostima Olimpijskih igara, ali i o učešću naše zemlje u najvećoj međunarodnoj sportskoj smotri. Po završetku radionica, učenici četvrtog, petog i šestog razreda istrčali su revijalnu olimpijsku trku na 400 metara, pod sloganom „Svi smo pobednici”.

Ove i sve druge aktivnosti manifestacije realizovane se uz pridržavanje preporučenih mera zaštite od infekcije korona virusom.

Kao i svake godine, Memorijalnu atletsku trku „General Svetomir Đukić” podržala je TITAN Cementara Kosjerić, koja doprinosi unapređenju opštih vrednosti zajednice.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ