TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Negujemo olimpijski duh memorijala „General Svetomir Đukić”

Memorijalna atletska trka „General Svetomir Đukić”, u čast osnivača Srpskog olimpijskog komiteta, devetnaesti put je održana 18. maja 2022. godine, na glavnoj ulici u Kosjeriću. Uz podizanje olimpijske zastave u 12 sati, manifestaciju je otvorio Slobodan Branković, generalni sekretar Srpskog atletskog saveza, koji je ujedno i evropski prvak u dvoranskom trčanju na 400 metara. U ime Sportskog saveza Srbije, pozdravni govor je održao Dane Korica, proslavljeni atletičar i rekorder u disciplinama na 5.000 i 10.000 metara, a ispred lokalne zajednice, prisutnima se obratio Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

U prvom delu manifestacije, održane su trke učenika od prvog do osmog razreda osnovnih škola „Mito Igumanović” iz Kosjerića i „Jordan Đukanović” sa Varde, kao i srednjoškolaca Tehničke škole iz Kosjerića. Prema njihovim uzrastima, organizovano je 18 odvojenih trka dečaka i devojčica, kojima su dodeljene nagrade za tri prvoplasirana mesta, u svim starosnim kategorijama.

Start glavne trke seniora je proglašen u 13.30 sati. Za prestižno priznanje „Memorijal Svetomir Đukić” nadmetalo se 25 naših najboljih atletičara na srednjim i dugim prugama, među kojima i jedan kenijski učesnik. Šestorici najboljih takmičara uručeni su trofeji, koji će predstavljati važna priznanja u njihovim sportskim karijerama.

Oko 650 takmičara je učestvovalo u ovoj republičkoj manifestaciji, koju tradicionalno podržava TITAN Cementara Kosjerić, dajući doprinos realizaciji svih korisnih aktivnosti u zajednici.

 

Atletska trka General Svetomir Đukić

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ