TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Nagrađeni najbolji projekti na konkursu Za moj Kosjerić 2020

Osmu godinu zaredom TITAN Cementara Kosjerić nagrađuje najbolje lokalne projekte na konkursu „Za moj Kosjerić“ u okviru koga je do sada realizovano 75 projekata sa ukupnom finansijskom podrškom kompanije od preko 140.000 evra.

 

 

 

 

Na ovogodišnjem konkursu od ukupno prijavljenih 19 projekata, nagrađeno je sedam, koji na najbolji način doprinose unapređenju kvaliteta života u Kosjeriću.

Iz oblasti kulture nagrađen je projekat:

  1. Međunarodni umetnički kampUdruženja građana „K-Town Group“ koji, kao i prethodnih godina, ima za cilj da okupi veliki broj mladih i talentovanih ljudi iz raznih krajeva sveta i Srbije i kroz formu radionica iz različitih polja umetnosti edukuje učesnike projekta i promoviše njihovo umetničko stvaralaštvo.

Iz oblasti obrazovanja pobednici su:

  • Mali istraživačiPredškolske ustanove „Olga Grbić“, čija je ideja da formiranjem istraživačkog centra u vrtiću, decu podstakne na istraživanje, kreativnost, kao i samostalno učenje kroz igru i razvijanje kritičkog mišljenja.

 

  • Projekat „Klinci planinci“ Planinarsko-ekološkog Društva „Subjel“ iz Kosjerića ima za cilj, uz organizaciju planinarskih akcija, edukaciju korisnika o planinarenju, zaštiti životne sredine i prvoj pomoći. Učesnici aktivnosti, pored dece prvog i drugog razreda osnovne škole, biće i deca starijih i predškolskih grupa PU „Olga Grbić“. Takođe, ideja je da pored dece, edukativno-planinarskim aktivnostima prisustvuju i roditelji.

 

  • Odbojka u školskom dvorištuO.Š. „Jordan Đukanović“ podrazumeva osposobljavanje odbojkaškog igrališta i oplemenjavanje školskog dvorišta škole na Vardi. Plan je izgradnja terena za odbojku sa malim tribinama što će doprineti kvalitetnijem i bezbednijim vannastavnim aktivnostima. Na uređenom prostoru, u okviru ovog projekta, održaće se tradicionalni turniri sa roditeljima, kao i „Igre bez granica“.

 

  • SIGMA – Baza izuzetnosti 2020“ NVO Ko.Aktiva je projektna inicijativa koja objedinjuje edukaciju, razvijanje i unapređenje veština sugrađana u nekoliko strateških oblasti: zdravi stilovi života i značaj sporta i rekreacije, ovladavanje novim tehnologijama, unapređenje veština komunikacije i znanja stranih jezika.

 

U domenu socijalne zaštite nagrađeni su projekti:

 

  • Koračaj srcem“ Društva za cerebralnu i dečiju paralizu čiji je cilj unapređenje položaja dece i osoba sa invaliditetom, članova Društva za cerebralnu i dečiju paralizu. Jedna od planiranih aktivnosti projekta je angažovanje članova Društva na radno-okupacionim aktivnostima kreiranjem proizvoda, koji će se plasirati na tržište kroz različite događaje i manifestacije u našem gradu.

 

  • Projekat „Zdravlje je najveće bogatstvo“ DZ „Dimitrije Pitović“ iz Kosjerića, podrazumeva, uz organizaciju zdravstveno-edukativnih radionica, nabavku ultrazvučnog aparata koji će se koristiti za rano otkrivanje razvojnog poremećaja kuka. Navedena metoda predstavlja najbolju prevenciju u cilju otklanjanja ovog razvojnog poremećaja.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ