TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Nagrađeni najbolji projekti na konkursu Za moj Kosjerić 2019

Sedmu godinu zaredom TITAN Cementara Kosjerić uručila je nagrade najboljim lokalnim projektima na konkursu „Za moj Kosjerić“, u okviru koga je do sada realizovano 65 projekata sa ukupnom finansijskom podrškom kompanije od preko 120.000 evra.

TITAN Cementara Kosjerić svečano je obeležila uručenje novčanih sredstava u iznosu od preko 20.000 evra u okviru konkursa „Za moj Kosjerić“, čime je nastavljena dugogodišnja inicijativa društveno odgovornog poslovanja kroz blisku saradnju i podršku lokalnih institucija i organizacija. Programi i ulaganja kroz ovaj Konkurs usmereni su ka uspostavljanju što kvalitetnijih uslova obrazovanja, promovisanju kulturno-umetničkog života, podizanju nivoa socijalne zaštite i inkluzije, kao i ka unapređenju životne sredine.

„Konkurs „Za moj Kosjerić“ predstavlja važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo kroz saradnju sa svim lokalnim ustanovama i institucijama, podržavajući na taj način uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija, i osnaživanje lokalnih resursa. Budžet, koji ove godine prevazilazi iznos od 20.000 evra, omogućiće realizaciju projekata usklađenih sa našim korporativnim vrednostima i strategijom razvoja opštine Kosjerić. Iskreno posvećeni odgovornom uticaju na okruženje i razvoj grada u kome poslujemo, nastojimo da ostvarujemo dobre rezultate, zasnovane na principima poverenja, transparentne komunikacije i dobro poznatih vrednosti“, istakao je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

Na ovogodišnjem konkursu od ukupno prijavljenih 28 projekata, nagrađeno je čak deset, koji na najbolji način doprinose unapređenju kvaliteta života u Kosjeriću. Iz oblasti kulture, ove godine nagrađeni su sledeći projekti: „15. Međunarodni umetnički kamp Kosjerić“ Udruženja građana „K-Town Group“ i „V Festival dečjeg folklora Mali opanak“ KUD Maksim Marković Kosjerić. Iz oblasti obrazovanja pobednici su: „Kutak znanja i vežbanja – nastavak“ čiji je autor Predškolska ustanova „Olga Grbić“, „Apiedukacija“ Društva pčelara „Miladin Zarić – Mišo“, „Inkubator: Aktivna zona“ NVO Ko.Aktiva, „Pod ruku“ KUD Maksim Marković Kosjerić, „Računarsko modelarska radionica“ O.Š. „Mito Igumanović“ iz Kosjerića i „Mobilna multimedijalna učionica“ Udruženja učitelja Kosjerić. Iz oblasti ekologije nagrađen je projekat „Ponovo u vašem selu – Eko karavan“ Planinarsko ekološkog društva „Subjel“, a u domenu socijalne zaštite i uključivanja pobedio je projekat „Bitka za osmeh 2“ Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz Kosjerića.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ