TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Nagrađeni najbolji projekti na konkursu Za moj Kosjerić 2018

Šestu godinu zaredom nagrađeni su najbolji projekti na konkursu „Za moj Kosjerić“, u okviru kog je do sada realizovano više od 50 projekata sa ukupnom finansijskom podrškom kompanije od preko 100 hiljada evra.

 

TITAN Cementara Kosjerić svečano je obeležila uručenje novčanih sredstava u iznosu od 20 hiljada evra u okviru konkursa „Za moj Kosjerić“, čime je nastavljena dugogodišnja inicijativa društveno odgovornog poslovanja kroz blisku saradnju i podršku lokalnih institucija i organizacija. Programi i ulaganja kroz ovaj konkurs usmereni su ka uspostavljanju što kvalitetnijih uslova obrazovanja, promovisanju kulturno-umetničkog života, podizanju nivoa socijalne zaštite i inkluzije, kao i ka unapređenju životne sredine.
  
„Konkurs  „Za moj Kosjerić“ predstavlja važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo sa lokalnim ustanovama, institucijama i udruženjima građana podržavajući na taj način uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija, razvoj i korišćenje lokalnih resursa. Iskreno posvećeni odgovornom uticaju na okruženje i razvoj grada u kome živimo i radimo, nastojimo da ostvarujemo dobre rezultate, zasnovane na principima poverenja i transparentne komunikacije“,  istakao je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.
Na ovogodišnjem konkursu od ukupno prijavljenih 28 projekata, nagrađeno je čak četrnaest, koji na najbolji način doprinose unapređenju kvaliteta života u Kosjeriću. Iz oblasti kulture, ove godine nagrađeni su sledeći projekti: „Pozorišni kutak“ Udruženja učitelja, „Mobilna pozornica“ OŠ „Mito Igumanović“ Kosjerić, Festival folklora  „Mali opanak“  KUD „Maksim Marković”, „Avalon  ̶ Planeta Znanja“ Nevladine organizacije „Ko.AKTIVA“, kao i „Laku noć, Joja” Narodne biblioteke „Sreten Marić“ Kosjerić. Iz oblasti obrazovanja pobednici su: „Školski atelje“ OŠ „Jordan Đukanović“ na Vardi, „Znanjem protiv bolesti zavisnosti” u organizaciji Udruženja volontera „SOS-KOS“, „Ključevi znanja“ Tehničke škole Kosjerić, „Kutak znanja i vežbanja“ čiji je autor Predškolska ustanova „Olga Grbić“, „Mlade nade“ KUD „Maksim Marković“ i „Centar za edukaciju Inkubator“ NVO „Ko.AKTIVA“. Iz oblasti ekologije nagrađeni su projekti „Naše staze i bogazi“ Planinarsko ekološkog društva „Subjel“ i „Spasi planetu – bacaj pametno“ PU „Olga Grbić“. U domenu socijalne zaštite i uključivanja pobedio je projekat „Bitka za osmeh“ Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz Kosjerića.
Na svečanoj dodeli ovogodišnjih nagrada najboljim projektima, predstavljani su rezultati rada prošlogodišnjih projekata – pobednika konkursa 2017. godine.

 

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ