TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Nagrađeni najbolji projekti na konkursu Za moj Kosjerić 2017

TITAN Cementara Kosjerić uručila je nagrade najboljim projektima na konkursu „Za moj Kosjerić“. Na konkurs je pristigla 31 prijava, od kojih će 15 imati priliku da realizuje svoje ideje. Ukupan iznos dodeljenih sredstava veći je od 27.000 evra.

Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić čestitao je nagrađenima i izrazio zahvalnost svim učesnicima: „Konkurs „Za moj Kosjerić“ predstavlja važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo kroz saradnju sa svim lokalnim ustanovama i institucijama, podržavajući na taj način uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija, i razvoj i korišćenje lokalnih resursa. Budžet, koji ove godine prevazilazi iznos od 27.000 evra, omogućiće realizaciju projekata usklađenih sa našim korporativnim vrednostima i strategijom razvoja opštine Kosjerić, onih koji direktno utiču na održivi razvoj ključnih oblasti u lokalnoj zajednici. Iskreno posvećeni odgovornom uticaju na okruženje i razvoj grada u kome živimo i radimo, nastojimo da ostvarujemo dobre rezultate, zasnovane na principima poverenja, transparentne komunikacije i dobro poznatih vrednosti.“

Žiri, sačinjen od predstavnika kompanije i lokalne zajednice, nagradio je sledeće projekte: iz oblasti kulture „Centar za edukaciju Inkubator“ Nevladine organizacije „Ko.AKTIVA“, 14. međunarodni umetnički kamp „BalancEcho“, Udruženja građana „K-Town Group“, „Odjeci – život i stvaralaštvo Lize Marić Križanić“ Turističko-sportske organizacije opštine Kosjerić, „Đačka riznica“ čiji autor je Udruženje učitelja, i Festival folklora „Mali opanak“ Kulturno-umetničkog društva „Maksim Marković“. Iz oblasti ekologije pobednici su: „Uređenje i unapređenje životne sredine“ Mesne zajednice Radanovci i „Oživimo naše šume 2017“ Lovačkog udruženja „Kosjerić“. U oblasti obrazovanja nagrađeni su: „Apiedukacija“, Društva pčelara „Miladin Zarić – Mišo“, „Avalon“ NVO „Ko.AKTIVA“, „Kutak za dečiji trenutak“, zajednički projekat Osnovne škole „Jordan Đukanović“ na Vardi i Predškolske ustanove „Olga Grbić“, „Nukleus 21“, projekat Osnovne škole „Mito Igumanović“, „10. dečiji letnji kamp“, Planinarsko-ekološkog društva „Subjel“ i „Sportić u vrtiću“ P.U. „Olga Grbić“. U domenu socijalne zaštite i uključivanja, pobednički radovi su: „Olovka piše srcem, duša šara rukom“, Kluba udruženih penzionera i „Radionice za OSI lica na teritoriji opštine Kosjerić“, u organizaciji Udruženja volontera „SOS-KOS“.

Prošlogodišnji pobednici konkursa „Za moj Kosjerić“ predstavili su svoja dostignuća i rezultate projekata, podstičući građane i organizacije da se uključe i iskoriste svoje ideje za unapređenje i razvoj lokalne zajednice.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ