TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Nagrađeni najbolji projekti na konkursu Za moj Kosjerić 2015

Na svečanosti organizovanoj u TITAN Cementari Kosjerić, nagrađeni su najbolji predlozi projekta na konkursu „Za moj Kosjerić“, čija će realizacija doprineti održivim, pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici. Konkurs je raspisan 18. februara iz oblasti kulture, ekologije, obrazovanja i socijalnog uključivanja, a rok za dostavu prijava je završen  4. marta 2015. godine. 
Ove godine 20 organizacija prijavilo je 27 projekta, od kojih je četvoročlani žiri, sačinjen od predstavnika kompanije i lokalne zajednice, nagradio sledeće projekte: iz oblasti kulture najbolji su bili „Pozorištance na Vardi“ Osnovne škole „Jordan Đukanović“, „Odjeci – život i stvaralaštvo Lize Marić Križanić“ Turističke organizacije opštine Kosjerić, „BUM 31260 #4“ nevladine organizacije Ko.AKTIVA, Festival folklora „Mali opanak“, Kulturno-umetničkog društva „Maksim Marković“ i „Sveštenik i učitelj Miladin Mišo Zarić“, Organizacije ratnih potomaka „General Ljubomir Marić“; iz oblasti ekologije pobednici su „Dečiji ekološki karavan 2015“, Planinarsko-ekološkog društva „Subjel“ i „Upravljanje otpadom“, projekat Osnovne škole „Mito Igumanović“; u oblasti obrazovanja nagrađeni su sledeći projekti: „Biblioteka u Vrtiću“, Predškolske ustanove „Olga Grbić“, Ko.AKTIVIN projekat „Svi na Poligon!“ i „Meterološko-osmatračka stanica – IKAR“, Osnovne škole „Mito Igumanović“; u oblasti socijalne zaštite i uključivanja nagradu je primila Organizacija slepih opštine Kosjerić sa predlogom projekta „Znam da i ja mogu“.

Ukupan novčani fond koji je Titan Cementara Kosjerić obezbedila za ovaj konkurs iznosi više od 20.000 evra, a nagrađeni će potpisati ugovore sa kompanijom.

Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić, čestitao je nagrađenima i izrazio zahvalnost svim učesnicima konkursa: „Jedan od osnovnih principa na kojima zasnivamo naše poslovanje je negovanje otvorenog dijaloga sa lokalnom zajednicom o svim pitanjima od zajedničkog interesa, a konkurs „Za moj Kosjerić“ je samo još jedan aspekt naših nastojanja da zajedničkim snagama omogućimo ostvarenje boljih uslova za život. Nadamo se da će nagrađeni projekti i ove godine tome doprineti. Sva naša ulaganja u lokalnu sredinu usmerena su na podršku idejama koje unapređuju kvalitet života u Kosjeriću i obezbeđuju održiv razvoj. Smatramo da su saradnja, uključivanje, transparentna komunikacija i opšti boljitak uslovi za dobre poslovne rezultate, kao što su dobri poslovni rezultati uslov za kvalitetniji život i bolje društvo.”

Predstavnik žirija, Ivana Matović, menadžer Kvaliteta u TITAN Cementari Kosjerić, pohvalila je veliki broj prijava i naglasila da je ove godine kvalitet projekata znatno napredovao u odnosu na prethodne godine, odgovarajući tako na najvažnije kriterijume izbora kao što su dugoročnost, rešavanje konkretnih problema, ostvarivanje prednosti za građane, održivost i usklađenost projekta sa vrednostima TITAN Cementare Kosjerić.

Prošlogodišnji pobednici konkursa „Za moj Kosjerić“ predstavili su svoja dostignuća i rezultate projekata podstičući građane i organizacije da se uključe i iskoriste svoju energiju za unapređenje i razvoj lokalne zajednice.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ