TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Integrisani godišnji Izveštaj za 2019. godinu

ZAJEDNO GRADIMO ODRŽIVE VEZE
 
 TITAN Cementara Kosjerić objavila je Integrisani godišnji Izveštaj za 2019. godinu, u kome su predstavljeni najznačajniji finansijski rezultati kao i ključni indikatori u oblasti zaštite životne sredine i društva.

 

U 2019. godini, TITAN Cementara Kosjerić je potvrdila svoju posvećenost održivom poslovnom rastu, uz poštovanje ljudi, društva i životne sredine. Ovaj Izveštaj obeležava desetogodišnjicu uzastopnog izveštavanja kompanije o svom nefinansijskom poslovanju i naporima da sa ključnim stejkholderima posvećeno učestvuje u transparentnom, otvorenom i proaktivnom dijalogu.
Kompanija je u 2019. godini ostvarila dobre rezultate, sa 3,3% rasta operativnog dobitka (EBITDA), u odnosu na prethodnu godinu i istovremeno ostvarila napredak u oblasti društvenih i ciljeva vezanih za zaštitu životne sredine, u skladu sa identifikovanim važnim temama za stejkholdere i definisanim Ciljevima za održivi razvoj Ujedinjenih nacija.
Visoki kriterijumi koje je TITAN Cementara Kosjerić postavila na planu zaštite životne sredine imaju pokriće u kontinuiranim ulaganjima i, sledstveno tome, vidljivim rezultatima koje neprekidno pratimo i unapređujemo. Odličan učinak u primeni ekološki funkcionalnih i održivih procedura garantujemo dosadašnjim investicijama u ekologiju, koja dostižu iznos od 20 miliona evra.
Izveštaj su sertifikovali nezavisni revizori iz kuće Grant Thornton Serbia, dodatno ocenjujući da Izveštaj kompanije za 2019. godinu ispunjava napredni nivo kriterijuma Komunikacije o napretku (COP) Globalnog dogovora UN.

U trenutku kreiranja ovog izveštaja, prilike nastale usled pandemije korona virusa izazvale su značajne promene u našem poslovanju i na makroekonomskom planu. Od samog početka krize, kompanija je preduzela sve mere kako bi zaštitila zdravlje i bezbednost zaposlenih i ugovarača, osigurala kontinuitet rada i odgovorila na potrebe kupaca. Procena uticaja pandemije korona virusa uključena je u sekciju: Upravljanje rizikom (strana: 11) Integrisanog godišnjeg Izveštaja za 2019. godinu.

Kompletan Integrisani godišnji izveštaj za 2019. godinu TITAN Cementare Kosjerić možete preuzeti ovde.

Za vise informacija o integrisanom izveštavanju možete pogledati websajt Međunarodnog saveta za integrisano izveštavanje (IIRC): www.integratedreporting.org.

 

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ