Titan cementara Kosjeric logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Dodeljene su nagrade najboljim projektima konkursa „Za moj Kosjerić“

Na svečanoj ceremoniji u hotelu „Olimpik“ TITAN Cementara Kosjerić dodelila je nagrade za pet najboljih projekata konkursa „Za moj Kosjerić“. Konkurs raspisan 18. februara iz oblasti kulture, ekologije i obrazovanja, završen je 15. marta, a žiri u tročlanom sastavu odabrao je pet najboljih za koje su obezbeđena novčana sredstva za realizaciju.
Prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Kosjerić, koji je izrazio zadovoljstvo što se ovakve aktivnosti sprovode u Kosjeriću i iskazao podršku za sve buduće projekte koji će imati za cilj poboljšanje standarda ovog grada.

Za najbolje projekte proglašeni su: „EKO Kosjerić“ nevladine organizacije „dead town Resurrection“, „Reciklomanija“ Udruženja domaćina preduzetnika i umetnika „Vesnik“, projekat „Fono-laboratorija sa digitalnom bibliotekom“ Osnovne škole „Mito Igumanović“, „Inkubator“ takođe nevladine organizacije „dead town Resurrection“, kao i projekat Tehničke škole Kosjerić „Inovacije u nastavi“.

Na konkurs se odazvao veliki broj organizacija i udruženja građana registrovanih na teritoriji Opštine Kosjerić, a osnovni kriterijumi za izbor najboljih projekata bili su usmerenost na rešavanje realnih problema u lokalnoj zajednici, ostvarivanje konkretnih prednosti za građane, kao i usaglašenost projekta sa vrednostima TITAN Cementare Kosjerić i Strategijom razvoja Opštine Kosjerić.

Ovim povodom, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić, gospodin Miroslav Gligorijević, izjavio je: „Veoma sam ponosan što se na konkurs prijavio ovako veliki broj organizacija. Verujem da žiri nije imao ni malo lak zadatak, kandidati su prepoznali značaj tema i neophodnost aktivnog uključivanja i samim tim pokazali kreativnost i inovativnost tokom pisanja projekata. Konkurs smo organizovali sa ciljem da zajedno unapredimo kvalitet života građana Kosjerića i dugoročno podstaknemo sve da se uključe i zajedno doprinesu ostavrenju boljih uslova za život i poboljšanju postojećih, pa se iskreno nadam da će nagrađeni projekti u tome značajno pomoći. Želeo bih da ovaj konkurs postane naša praksa i tradicija i da sledeće godine u ovo vreme nagrađujemo nove pobednike i organizujemo slične aktivnosti.“

Ukupan novčani fond ovog konkursa bio je 15.000 evra, a nagrađeni će potpisati ugovore sa TITAN Cementarom Kosjerić. U okviru svoje politike društveno odgovornog poslovanja, TITAN Cementara Kosjerić veliku pažnju posvećuje odnosu i saradnji sa lokalnom zajednicom. Mnogi socijalni, kulturni, obrazovni i kreativni projekti odvijaju se uz podršku Cementare.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ