TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Detinjstvo u svetlu kulture bezbednosti

Negujući kulturu stvaranja bezbednog životnog okruženja, TITAN Cementara Kosjerić je, u oktobru i novembru ove godine, organizovala Bezbednosne radionice za svu decu četvrtog razreda osnovnih škola u opštini Kosjerić. Nakon pauze zbog pandemije kovida-19, TCK je ovu dugogodišnju tradiciju nastavila kroz dobre prakse razgovora sa decom o nebezbednim aktivnostima i uslovima koji ih mogu ugroziti.

Učenici su na interaktivnim časovima imali priliku da se upoznaju sa bezbednim ponašanjem na ulici, osnovnim propisima i znakovima u saobraćaju. Učili su o poštovanju različitosti i pravilnom korišćenju interneta. Razgovarali smo o uzrocima i sprečavanju požara, kao i o mogućim povredama tokom igranja i svakodnevnih aktivnosti, ukazujući na osnovne postupke kojima možemo zaštititi sebe i druge.

Bezbednosne radionice_poseta fabrici

Gosti radionica su bili vatrogasci, policajci i lekar, koji su preneli svoja profesionalna znanja i odgovarali na maštovita pitanja učenika. Omiljeni među decom, ovi stručnjaci su prilagodili teme uzrastu, i probudili svest o prevenciji neželjenih posledica i značaju pravovremenih reakcija u slučaju nastanka problema.

Usvojene lekcije iz bezbednosti deca su pokazala na testovima, a najbrže sveznalice su nagrađene enciklopedijama, za dalje širenje znanja.

Bezbednosne radionice u školi

U završnom delu edukacije, đaci su posetili našu fabriku i upoznali se sa najvažnijim procesima upravljanja postrojenjem i proizvodnje cementa. U ugodnoj atmosferi, omogućili smo deci posluženje zdravom užinom, zajednički obeležavajući Mesec pravilne ishrane.

Nadamo se da će naši mladi sugrađani rasti u svetlu brige o sebi i svom okruženju, sa težnjom da šire svest o značaju bezbednosti. Cementara nastoji da, svojim uticajem, podstiče napredne korake na tom putu.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ