TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Dani TITAN Cementare Kosjerić – radost druženja, takmičenja i zabave

Za opšte dobro učestvujemo u istom timu

Oblikovanje komunikacije između Titan Cementare Kosjerić i lokalne sredine prema vrednosnom obrascu kompanije, ilustruju „Sportski dani TCK”, kao jedan od modela saradnje između zaposlenih u Cementari i sugrađana iz drugih preduzeća, ustanova i organizacija sa područja opštine.

Ovogodišnja sportsko-rekreativna manifestacija povodom Dana fabrike započeta je akcijom pešačenja koju je organizovao PED „Subjel”, provereni partner TCK u zajedničkoj popularizaciji zdravih životnih navika. Oko 40 ljubitelja prirode različitih generacija učestvovalo je u 10 km dugoj kružnoj maršruti, koja je od Olimpijske česme, preko Suvog vrela i Grbića glavice, vodila do gradskog mosta na Skrapežu i pružala nemerljivo zadovoljstvo kretanja po valovitim predelima našeg krajolika.

Narednih 5 dana posvećeno je sportskim nadmetanjima. Više od 135 takmičara, raspoređenih u 15 ekipa muške i ženske konkurencije, odmeravalo je snage u 6 kolektivnih i pojedinačnih disciplina: malom fudbalu, odbojci, pikadu, šahu,  stonom tenisu i streljaštvu. Smotru psihofizičke spretnosti i kondicije obeležili su radost igre i izgaranje za uspeh. U navijačkoj atmosferi, bodrenje svakog dobrog poteza i rezultata povezivalo je učesnike i publiku u jedinstveni tim poklonika fer-plej sportskog rivalstva. Najboljim takmičarima i ekipama, sudijama i organizatorima dodeljene su zahvalnice i simbolični pokloni. Ali, njihova najveća zasluga je združenost u realizaciji korektnog i dostojanstvenog takmičenja, gde je svaki pojedinac, po meri svojih sposobnosti, doprineo ekipnom naporu da se iskaže maksimum veština i izdržljivosti.

Time je ostvaren cilj „Sportskih dana TCK”, čiji je smisao da animira sve strukture građana i kroz njihovo aktivno uključivanje promoviše značaj zdravog življenja, telesnog vežbanja, socijalizacije i timskog zalaganja. Takmičarski duh u znaku poštovanja i tolerancije izraz je naprednog funkcionisanja međuljudskih odnosa, kako u poslovnom kolektivu, tako i u isprepletanim relacijama na nivou lokalne zajednice. Osim pozitivnog uticaja na fizičko i mentalno zdravlje, sportska igra gradi prijateljstva i ozbiljno nas uči kvalitetnoj saradnji sa drugima. Takvu energiju na svoje okruženje prenosi Titanova tradicionalna sportska manifestacija, dajući primer podsticajnog i višestrukog društvenog delovanja.

Stalnim informisanjem osnažujemo komunikaciju sa građanima

U okviru „Sportskih dana TCK“, ove godine je prvi put otvorena izložba fotografija, novinskih članaka i drugih publikovanih materijala koji prate rad fabrike od njenog osnivanja do danas. Istovremeno, pažnju zainteresovanih posetilaca privukao je Titanov štand, postavljen na glavnoj ulici ispred Info Centra TCK, gde su građani, uz  promotivni materijal, mogli dobiti korisne i pouzdane informacije o aktivnostima kompanije.

Vernost saradnji i naprednim idejama

Kao i prethodnih godina, Dan Titan Cementare Kosjerić obeležili smo proslavom, upriličenom za naše zaposlene i goste iz lokalne samouprave, institucija i organizacija sa kojima kontaktiramo. Ovaj svečani događaj pruža priliku za druženje i učvršćivanje komunikacije u kolektivu i saradničkom ambijentu, sa kojima želimo da podelimo informacije o našim ostvarenim rezultatima u proteklom periodu  i smernicama budućih planova.

Godišnjica Cementare i sada je bila povod za zvaničnu zahvalnost i dodelu nagrada jubilarcima zbog njihove  posvećenosti i odanosti fabrici. Ove godine naročito smo ponosni na priznanje, dobijeno od Titan Grupe za najbolju inicijativu, odnosno napredak u oblasti Bezbednosti i zdravlja na radu. Drago nam je da se naša postignuća prepoznaju i izvan Titan Cementare Kosjerić i bliskog okruženja, a nagrada predstavlja svojevrsnu potvrdu da smo na pravom putu unapređenja poslovnog sistema kompanije.

U okviru ranije ustanovljenog programa nagrađivanja, i na ovogodišnjoj proslavi smo proglasili najbolje predloge zaposlenih za poboljšanje bezbednosti i zdravlja u radnim uslovima.

Politikom nagrađivanja u TCK afirmišemo važnost uključivanja zaposlenih i kontinualni napor da kroz konstruktivne ideje i predloge, naša radna sredina postane bezbednija i zdravija, kako za zaposlene, tako i za zajednicu u kojoj poslujemo.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ