TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

CE znak – put cementa u Evropsku uniju

Evropska unija je 1985. godine utvrdila jedinstveni sistem, poznat kao CE marking, sa namerom da omogući slobodno kretanje proizvoda među zemljama članicama Evropske unije i ukloni trgovinske barijere. Oznaka „CE“ predstavlja skraćenicu iz francuskog jezika, od reči “Conformite Europeene”, što doslovno znači: evropska usaglašenost.

Obeležje ukazuje da je proizvod usaglašen sa primenjivim evropskim zakonodavstvom, vezanim za zdravlje, bezbednost, ekologiju i zaštitu potrošača i da, kao takav, može biti prisutan na tržištu zemalja Evropske unije i zemalja članica EFTA (Island, Lihtenštajn, Švajcarska, Norveška).

Titan Cementara Kosjerić je, sredinom maja 2011, ušla u proceduru dobijanja CE znaka, za dve vrste portland kompozitnog cementa: CEM II/B-M(V-L) 42,5R – oznaka po SRPS B.C1.011:2001 je PC 35M(V-L) 42,5R i CEM II/A-S 42,5N – oznaka po SRPS B.C1.011:2001 je PC 20S 42,5N.

Zahtev je odobren, 24. juna ove godine, što znači da cement iz Titan Cementare Kosjerić, sa CE oznakom, može da putuje na tržište Evropske unije!

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ