TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Bezbednosne radionice za zdravo i odgovorno odrastanje

U nizu edukativnih programa za decu, koje sprovodi TITAN Cementara Kosjerić, u protekle tri nedelje naše kolege su uspešno realizovale još jedan ciklus „Bezbednosnih radionica”, kojima su obuhvaćeni učenici četvrtog razreda lokalnih osnovnih škola.

Sa ciljem da podstaknemo razvoj bezbednosne svesti naših najmlađih sugrađana, razgovarali smo sa njima o sigurnom ponašanju u školi, igri i saobraćaju, o protivpožarnoj zaštiti i sprečavanju najčešćih povreda u tom uzrastu. Na zanimljivim primerima i kroz interaktivno uključivanje dece, obradili smo i teme iz oblasti vršnjačkog nasilja i bezbednog korišćenja interneta, što obogaćuje celoviti koncept učenja kulture bezbednosti.

Bezbednosne radionice 2023

Našem projektu su se pridružili predstavnici policijske i vatrogasne službe iz Kosjerića, koji su svojim stručnim savetima doprineli da deca bolje razumeju sadržaje i smisao radionica. U poslednjoj nedelji ove edukacije, ugostili smo đake u našoj fabrici, a nakon kratkih testova za proveru usvojenih znanja, uručili smo prigodne nagrade učesnicima sa najboljim rezultatima.

U saradnji sa pedijatrom iz Doma zdravlja u Kosjeriću, u završnom delu programa smo podsetili decu na važnost zdrave ishrane, i ukazali da briga o sebi i svojim vršnjacima predstavlja temelj pravilnog i odgovornog vaspitanja.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ