TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Zeleni pojas oko Cementare

Ozeljenjavanje pojasa oko Titan Cementare Kosjerić, prema obimnom planu iz 2008. godine, odvijalo se postepeno. U najnovijoj akciji koja je sprovedena ove jeseni, zasađeno je 400 četinarskih i listopadnih sadnica, u zoni pored puta i iznad deponija čvrstih goriva i šljake. Nosioci organizacije pošumljavanja bili su zaposleni iz prodajne i nabavne sliužbe, u saradnji sa kolegama iz mašinskog i građevinskog održavanja i uz podršku volontera Cementare.

Oplemenjivanje zemljišnog prostora oko fabrike dobilo je još veći značaj uključivanjem aktivista iz lokalne zajednice koji su se odazvali završnoj akciji, 3. novembra 2012. godine. Tada je upriličena manifestacija sa radnim i zabavno-sportskim aktivnostima u kojima su, pored zaposlenih i menadžmenta Cementare, učestvovali predsednik i potpredsednik opštine, kao i predstavnici lokalne samouprave, sportskih klubova, KUD-a „Maksim Marković” i planinarskog društva „Subjel”.

Za zainteresovane goste priređen je i obilazak proizvodnog dela fabrike, gde se može pratiti proces dobijanja cementa. Naš proizvod će ubuduće nastajati u neposrednoj blizini zasada belog bora, Pančićeve omorike, jove i javora, čime se potvrđuje naše trajno opredeljenje da brinemo o zdravlju ljudi i zaštiti životne sredine.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ