TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

TITAN Grupa objavila je integrisani godišnji Izveštaj za 2020. godinu

TITAN Grupa objavila je integrisani godišnji Izveštaj za 2020. godinu, u kome je predstavila svoje finansijske rezultate, rezultate u oblasti zaštite životne sredine, društva i korporativnog upravljanja 

(ESG – Environmental, Social and Governance). TITAN Grupa je 2020. godine ostvarila dobre finansijske rezultate, istovremeno vodeći računa o svojim zaposlenima i pružajući podršku lokalnim zajednicama. Tokom godine, kompanija je obezbedila kontinuiranu, visokokvalitetnu uslugu kupcima i ubrzala napredak ka digitalizaciji i održivom razvoju.

Usred intenzivnih promena i značajnih događaja, poput pandemije COVID-19, TITAN Grupa ostaje dosledna svom poslovnom modelu, efikasno se noseći sa značajnim izazovima i doprinoseći izgradnji bolje, održivije budućnosti. Kroz integrisano izveštavanje, TITAN ima za cilj da, na holistički način, prikaže jedinstven pristup Grupe u kreiranju vrednosti za sve zainteresovane strane.

Integrisani godišnji Izvešaj TITAN Grupe ističe:

 

·        Zabeležen je najveći rast operativnog profita (EBITDA) od 2010. godine koji je iznosio 286 miliona evra. Rezilijentnost tržišta, striktna kontrola troškova i povoljne cene energenata doprineli su rastu profita.

·        Generisana su značajna sredstva za podmirenje tekućih obaveza i vraćanje kredita, tako da je ukupno zaduženje Grupe prema kreditorima umanjeno za 155 miliona evra i sada iznosi 684 miliona evra.

·        Ključni pokretači potražnje za našim proizvodima tokom prethodne godine podržavaju operativni rast u 2021. godini.

·        Potvrđujući svoju dugoročnu posvećenost održivom razvoju i stvaranju vrednosti za dobrobit svih, TITAN Grupa objavila je nove ESG ciljeve (Environmental, Social and Governance Targets – ciljevi u oblasti zaštite životne sredine, društva i korporativnog upravljanja) do 2025. godine i u periodu nakon toga.

·        Definisan je novi cilj smanjenja emisija CO2 za -35% do 2030. godine, u poređenju sa nivoima iz 1990. godine – usaglašeno sa vizijom Evropskog zelenog sporazuma i Globalnog udruženja proizvođača cementa i betona o postizanju klimatske neutralnosti do 2050. godine.

·        Velika količina podataka i alati za veštačku inteligenciju podržavaju procese donošenja odluka, beleženje operativne efikasnosti, unapređenje kapaciteta lanca nabavke Grupe i redefinisanje interakcije sa našim kupcima i partnerima.

·        Titanova fabrika na Floridi (SAD) dobila je priznanje kao prva fabrika cementa na svetu sa potpunim iskorišćenjem i efikasnošću resursa (Total Resource Use and Efficiency – TRUE) –Platinasti sertifikat za generisanje nula otpada (Platinum certified for zero waste), što dokazuje trajnu posvećenost kompanije da doprinese cirkularnoj ekonomiji.

·        Pokretanje Titanovog programa podrške koji obuhvata četiri ključne oblasti zdravlja i dobrobiti – fizičku, mentalnu, socijalnu i finansijsku i ukazuje na važnost primene integrisanog, sveobuhvatnog pristupa.

·        Procenat zaposlenih iz lokalnih zajednica u kojima TITAN posluje, ostao je visok i iznosi 83%.

Titan Grupa podržava zapošljavanje mladih kroz različite programe prakse koje je u 2020. godini pohađao 251 praktikant.

Kroz partnerstvo sa lokalnim dobavljačima usluga, razvili smo program „Akademija za digitalno ubrzanje”(ReGeneration Academy for Digital Acceleration). U okviru ovog programa, 24 diplomca su prošla obuku iz Nauke o podacima koja će im biti od pomoći prilikom pronalaženja zaposlenja.

·        Uvođenje podsticaja za rezultate emisija CO2 Grupe i jačanje nadzora nad strategijom održivosti na nivou Odbora. Kompanija je dodatno osnažila upravljačke politike u oblasti održivosti, kreiranjem pozicije direktora za održivi razvoj koja čini deo Titanovog Izvršnog odbora. Nekadašnja organizaciona celina na nivou Grupe, zadužena za društveno odgovorno poslovanje je proširena kako bi se afirmisao širi fokus Grupe i njenih zainteresovanih strana za životnu sredinu, društvo i upravljanje (ESG).

Integrisani godišnji Izveštaj TITAN Grupe za 2020. godinu možete preuzeti ovde.

 

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ