TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

TCK Predavanje – Prevencija bolesti organa za varenje

U široki spektar svog kreativnog društveno odgovornog delovanja, usaglašenog sa potrebama zajednice, Titan Cementara Kosjerić je uvrstila praksu medicinske edukacije pod sloganom „Jedan dom. Jedan svet. Jedno srce.”, koju je i ove godine organizovala za građane Kosjerića.

U nameri da se sa stručnog stanovišta razumljivo objasne rizici i načini predupređenja najčešćih patoloških stanja organizma, najnovije predavanje je održano na temu „Bolesti organa za varenje”, o čijoj problematici je govorio doktor internista gastroenterohepatologije u Zdravstvenom centru Užice. Prezentovanje ove medicinske oblasti, održano 7. aprila, u Hotelu „Olimpik”, uspešno je popularisano zahvaljujući zalaganju zaposlenih u TCK koji su svesrdno animirali druge organizacije i lokalnu javnost da prisustvuju predavanju i na taj način se uključe u kampanju unapređenja opšte zdravstvene kulture.

Specijalističko izlaganje bilo je koncentrisano na predočavanje savremenih uzroka uslovljenih modernim načinom života, koji dovode do razvijanja bolesti organa za varenje, uz predstavljanje posledica usled  neblagovremenih i neadekvatnih mera prevencije. Stres je istaknut  kao jedan od glavnih  izazivača različitih poremećaja i maligniteta gastroenterološkog sistema, i stoga zahteva da mu se posveti dodatna pažnja u pristupu sprečavanja digestivnih oboljenja. Korisna medicinska edukacija obezbedila je prisutnim posetiocima pouzdane odgovore na konkretna pitanja koja ih interesuju i omogućila im da se u produktivnom dijalogu  sa doktorkom Lučić, specijalistom bogatog profesionalnog iskustva, posavetuju o načinu ishrane i ispravnim navikama za kvalitetniji i zdraviji život.

Podršku skupu pružio je i načelnik Opšte prakse Doma zdravlja u Kosjeriću. U ovoj ustanovi uspostavljen je program skrininga koji identifikuje kritične grupe, vodi evidencije i daje priliku za dobijanje preliminarnih rezultata u cilju preventivne zaštite. Povodom tih informacija i preporuka predavanja, predstavnica Doma zdravlja je pozvala sugrađane da se priključe programu skrininga, i time doprinosu očuvanju sopstvenog zdravlja.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ