TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

TCK objavila Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju za 2010. godinu

Titan Cementara Kosjerić predstavila je javnosti Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju za 2010. godinu. Ovo je prvi izveštaj te vrste koji je kompanija uradila, a predstavio ga je Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan Cementare Kosjerić. Brojnim prisutnim zvanicama obratili su se predsednik Skupštine opštine Kosjerić i CSR direktor Titan Grupe. Izveštaj Titan Cementare Kosjerić urađen je po najvišim svetskim standardima i u skladu sa međunarodnim smernicama koje se primenjuju u ovoj oblasti.

TITAN Grupa je od 2002. godine deo inicijative Globalni dogovor Ujedinjenih nacija (Global compact UN), ali i ključni član organizacija: CSR Europe, Alijansa EU za društveno odgovorno poslovanje, kao i Svetski poslovni savet za održivi razvoj (WBCSD). Pridruživanje Globalnom dogovoru UN i svim ostalim uticajnim udruženjima kontinentalnog i globalnog društveno odgovornog poslovanja na dodatne načine svedoče o posvećenosti Titana da istraje u realizovanju etičkih aspekata i vrednosti poslovanja naprednih društava. Vrednosti ovih organizacija su ugrađene u osnove CSR izveštaja Titan Cementare Kosjerić, a ocena i verifikacija izveštaja su bile poverene nezavisnoj fondaciji i stručnjacima iz organizacije DNV (Det Norske Veritas).

„Društvena odgovornost našeg poslovanja ogleda se, pre svega, u nameri da uvažavamo i integrišemo interese lokalne zajednice, ekološke zahteve i zvaničnu regulativu Republike Srbije i Evropske Unije sa poslovnim ciljevima naše kompanije. Izuzetno nam je drago da nakon nedavno dobijene IPPC dozvole iza sebe imamo još jedan veliki poduhvat“, rekao je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

TCK Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivosti za 2010. godinu možete pogledati ovde.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ