TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Srednjoškolci na izvoru praktičnih znanja u našoj fabrici

Početkom decembra 2022. godine, TITAN Cementara Kosjerić je otvorila svoja vrata učenicima prve i treće godine Tehničke škole „Radoje Ljubičić” iz Užica. Kao predstavnici ove obrazovne ustanove, 54 učenika i 4 nastavnika su imala priliku da se bolje upoznaju sa procesom proizvodnje cementa u našoj fabrici.

Na početku posete, đaci i nastavnici su od koleginica Danke Jovanović i Magdalene Miletto saznali nešto više o istoriji Cementare, njenim vrednostima i društveno odgovornom poslovanju. Potom je Pavle Ljubičić, inženjer Bezbednosti i zdravlja na radu, upoznao goste sa osnovnim bezbednosnim pravilima u kompaniji. Nakon kratkog osveženja i podele lične zaštitne opreme, organizovan je obilazak proizvodnog pogona, uz stručno vođenje kolega iz proizvodnje: Danila Savića i Katarine Filipović, koji su se potrudili da bliže objasne proces proizvodnje cementa. Učenici su posetili i zgradu komandnog centra, gde su mogli da vide način upravljanja i kontrole proizvodnog procesa.

Bila je to prilika da đaci u praksi provere i prošire školska, teorijska znanja o proizvodnji i upotrebi cementa, a postavljanjem inspirativnih i zanimljivih pitanja, razjasne mnoge pojmove iz ove oblasti.

Kako TITAN Cementara Kosjerić ima otvorene konkurse za stručne prakse tokom cele godine, neki od učenika su pokazali zainteresovanost za buduće pohađanje ovih programa. U razgovoru nastavnika i zaposlenih u TCK, došli smo do zaključka da je đacima itekako bila korisna poseta našoj fabrici, i da narednu generaciju učenika užičke Tehničke škole možemo očekivati već sledeće godine.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ