TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Predstavljen Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju za 2012. godinu

U Kosjeriću smo, 24. oktobra 2013. godine predstavili Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju za 2012. godinu. Izveštaj, koji naša kompanija objavljuje treću godinu zaredom, ispunjava najviše međunarodne kriterijume po standardima Inicijative globalnog izveštavanja (Global Reporting Initiative), a verifikovala ga je nezavisna revizorska kuća KPMG Srbija. Ocena B+, koju je dobio Izveštaj, na najbolji način ilustruje nastojanja Titan Cementare Kosjerić da stalnim praćenjem rezultata doprinese unapređenjima u neposrednom okruženju i društvu uopšte.

„Uprkos ekonomskoj krizi koja ne jenjava, ni u jednom trenutku nismo štedeli na podršci zajednici u kojoj poslujemo. Tokom prethodne godine u TCK smo nastavili ulaganja u razvoj kulture bezbednosti i dostizanje sigurnog i zdravog radnog okruženja bez nezgoda na radu. Naši prioriteti u oblasti ekologije ostaju nepromenjeni. Dalja smanjenja emisija, potrošnje vode i upotrebe neobnovljivih prirodnih resursa značajno će doprineti očuvanju biodiverziteta i usporavanju klimatskih promena. Budući da smo prva kompanija koja je u Srbiji dobila integrisanu dozvolu, sve naše aktivnosti usmerene su ka rešavanju savremenih izazova i nalaženju rešenja koja doprinose svim zainteresovanim stranama. Saradnja sa lokalnom zajednicom kroz podršku različitim projektima potvrđuje naše uverenje da su poverenje i otvorena saradnja najbolji način za ostvarenje dobrih i postojanih rezultata, što ovaj događaj takođe podstiče“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan Cementare Kosjerić.

Ostali učesnici skupa, direktorka za društveno odgovorno poslovanje TITAN Grupe, predstavnik revizorske kuće KPMG i Odbora za održivi razvoj Privredne komore Srbije istakli su veliki značaj koji izveštavanje o održivom razvoju ima, kako za kompanije, tako i za društvo uopšte. Proces izveštavanja omogućuje unapređenje nivoa transparentnosti poslovanja, ali i uključivanje zainteresovanih strana, čiji predstavnici povratnim informacijama mogu uticati na aktivnosti koje kompanije sprovode.

Pošto je događaj osmišljen kao dodatna prilika za direktnu komunikaciju sa sugrađanima, njihovi komentari i sugestije pažljivo su beleženi, da bi, zajedno sa strategijom kompanije i poslovnim okolnostima, bili uvršteni u naredne izveštaje Titan Cementare Kosjerić.

Titan Cementara Kosjerić od 2002. godine uložila je oko 56 miliona evra u unapređenje radnih uslova, povećanje kapaciteta i optimizaciju poslovnih procesa. Samo u zaštitu životne sredine uloženo je skoro 16 miliona evra. Kompanija je u prethodnom periodu stavila akcenat na transparentnu komunikaciju u domenu uvođenja alternativnog goriva u proces proizvodnje, s obzirom na činjenicu da ovakva praksa održivog razvoja višestruko koristi lokalnoj zajednici, životnoj sredini, kompaniji i društvu.

Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju Titan Cementare Kosjerić za 2012. godinu možete preuzeti na stranici Izveštaji, kao i u Info Centru Titan Cementare Kosjerić.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ