TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Predstavljen integrisani Izveštaj o održivom razvoju za 2017. godinu

Zajedno gradimo održive veze
 
TITAN Cementara Kosjerić predstavila je osmi integrisani godišnji Izveštaj za 2017. godinu u okviru Dana otvorenih vrata fabrike, kako bi zainteresovanoj lokalnoj javnosti približila proces proizvodnje cementa, kao i mere zaštite životne sredine, ali i zdravlja i bezbednosti na radu koje kompanija primenjuje. Savremeni i zahtevni format aktuelnog Izveštaja uokviruje poslovnu filozofiju održivog razvoja, koja u TCK objedinjuje ekonomske, ekološke i društvene ciljeve, zasnovane na kontinuiranom ulaganju u znanje i stalno usavršavanje, koji su tokom 2017. godine usaglašeni i sa Ciljevima održivog razvoja Globalnog dogovora UN. 

 
„Tokom petnaestogodišnjeg rada u okrilju TITAN Grupe, do 2017. godine, naša kompanija je uložila preko 60.000.000 evra u modernizaciju proizvodnje i celog poslovnog procesa, a razvoj lokalne zajednice je podržala iznosom većim od 17.000.000 evra. Smislenim investiranjem u dobrobit radnog i životnog ambijenta, afirmišemo ideju zajedničkog rasta biznisa i društva, koju dokazujemo u svakodnevnoj praksi. Svakako ostajemo na putu stabilnosti i razvoja poslovanja, sa unapređenjem tri segmenta: naših finansijskih rezultata, podrške lokalnoj zajednici i zaštite životne sredine,“ izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.
Upravljanje zaštitom životne sredine određuje vizija ekološke održivosti, kojoj su posvećena sistemska ulaganja u efikasno korišćenje vode i energije, očuvanje biodiverziteta i smanjenje emisija sa posledičnim uticajem na klimatske promene. Posebna pažnja u Izveštaju posvećena je kvalitetu ambijentalnog vazduha u Kosjeriću i uticaju rada fabrike na parametre kvaliteta ambijentalnog vazduha u Kosjeriću. Predstavljeni su podaci Agencije za zaštitu životne sredine, na osnovu rezultata merenja automatske stanice, koji pokazuju da je van grejne sezone vazduh u Kosjeriću odličnog kvaliteta, znatno bolji nego na drugim mernim mestima. Podaci o kvalitetu vazduha u Kosjeriću pokazuju da primenom efikasnih mera zaštite, industrija može da funkcioniše bez ugrožavanja zdrave životne sredine.
Kompletan Integrisani godišnji izveštaj za 2017. godinu TITAN Cementare Kosjerić, možete preuzeti ovde. Za više informacija o integrisanom izveštavanju možete pogledati websajt Međunarodnog saveta za integrisano izveštavanje (IIRC): www.integratedreporting.org.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ