TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Najviša ocena za Izveštaj o održivom razvoju

TITAN Cementara Kosjerić dobila je najvišu ocenu za Izveštaj o održivom razvoju za 2013. godinu, A+. Ovo je četvrta godina za redom kako Titan predstavlja ovaj Izveštaj, koji je u skladu sa najvišim svetskim standardima u oblasti održivog poslovanja. Kompanija je ostvarila napredak povećanjem transparentnosti izveštavanja, što je i rezultiralo dobijanjem najviše ocene, a sadržaj Izveštaja su verifikovali nezavisni revizori, iz revizorske kuće Ernst & Young.

„Iako je 2013. bila još jedna u nizu godina u kojima smo bili suočeni sa nestabilnim ekonomskim okruženjem, to nije pokolebalo našu odluku da poslujemo u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja i da vas, četvrti put zaredom, upoznamo sa ključnim rezultatima našeg poslovanja. Nastavićemo praksu ulaganja u društvo, zaposlene i životnu sredinu i trudićemo se da ostanemo predvodnik korporativne odgovornosti u Srbiji. Ponosni smo na napredak ostvaren tokom 2013. godine“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

Izvršni direktor Foruma poslovnih lidera, ovom prilikom je izjavio: „Uspeh TITAN Cementare Kosjerić da svojim izveštajem zasluži ovu visoku ocenu je vredan hvale. Činjenica da ova kompanija prepoznaje značaj društveno odgovornog poslovanja, da ga neprestano unapređuje i daje primer pozitivne prakse govori i u prilog menjanju svesti o značaju i ulozi koju poslovni sektor treba i može da ima u društvu – bilo kroz ulaganja u lokalnu zajednicu, zaštitu i brigu o životnoj sredini, neprestano ulaganje i brigu o zaposlenima, i na kraju, ali ne najmanje važno, kroz odgovorno ponašanje prema poslovnim partnerima i kupcima.“

Ključni prioriteti Cementare Kosjerić u oblasti društveno odgovornog poslovanja tokom prethodne godine bili su usmereni na unapređenje i održavanje dobrih ekoloških rezultata, gde su ukupna ulaganju u zaštitu životne sredine iznosila više od 830.000 evra, a počelo je da radi postrojenje za recirkulaciju vode i skladištenje i doziranje suvog pepela, čime se dodatno potvrđuje briga za buduće generacije, prvenstveno kroz dalje smanjenje emisija, potrošnje vode i fosilnih goriva.

U Izveštaju je posebno naglašena posvećenost kompanije prema zaposlenima, njihovom stalnom usavršavanju, kao i bezbednosti na radu. Takođe, Cementara pomaže društvu, ugroženim socijalnim slojevima, ulaže u mlade, podržava razvoj kulture i umetnosti, pa je samo u 2013. godini više od 131.000 evra uloženo u razvojne programe u lokalnoj zajednici.

Kompletan Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju TITAN Cementare Kosjerić može se preuzeti sa veb sajta kompanije, a za više informacija o izveštavanju po GRI standardima pogledati veb sajt: www.globalreporting.org

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ