TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Iskustvo TITAN Cement Grupe u ko-procesuiranju

Podcast serijal Cementne industrije Srbije (CIS) pod nazivom: Otpad? Da, hvala!, bavi se temama vezanim za korišćenje energije iz otpada. Pruža odgovore na pitanja o proizvodnji cementa, upotrebi otpada kao energenta, regulatornim zahtevima, emisijama u vazduh, preventivnim merama, tržištu otpada i donosi priče o primerima dobre prakse iz razvijenih zemalja.

Treća CIS Podcast emisija posvećena je iskustvu TITAN Cement Grupe u ko-procesuiranju. Gost emisije Aleksandros Kaciambulas (Alexandros Katsiamboulas), direktor za ESG TITAN Cement Grupe, ovom prilikom govori o ključnoj ulozi alternativnih goriva za prelazak sa linearne na cirkularnu ekonomiju, funkcionisanju ko-procesuiranja u cementnoj industriji, stopi zamene fosilnih goriva sa alternativnim u zemljama EU, ali i o višedecenijskom iskustvu i dostignućima TITAN Cement Grupe u korišćenju alternativnih goriva širom sveta.

U ovoj emisiji saznaćete više o pozitivnim efektima upotrebe alternativnih goriva na životnu sredinu, društvo i ekonomiju; načinu praćenja, merenja i izveštavanja o emisijama, kao i merama koje TITAN Cement Grupa uspostavlja u svim svojim fabrikama, radi osiguravanja bezbednosti i zdravlja zaposlenih, ugovarača i sugrađana.

Ovom prilikom govorimo i o spremnosti TITAN Cementare u Kosjeriću za upotrebu alternativnih goriva, imajući u vidu mogućnost TCK da ko-procesuiranjem alternativnih goriva doprinese smanjenju količine otpada koji se odlaže na obližnju regionalnu deponiju.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ