TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Festival koji razvija nauku i društvo

Šesnaesti Festival nauke ove godine je okupio 18.000 posetilaca na Beogradskom sajmu, od 17. do 19. maja. Tradicionalna manifestacija, prvenstveno namenjena deci i mladima, ima cilj da promoviše nauku,  kreativni način mišljenja i obrazovanja, kao značajne vrednosti jednog društva. Na Festivalu su učestvovali predstavnici 56 naučnih i obrazovnih institucija iz cele Srbije, sa preko 1.500 demonstratora. Publika je imala priliku da se upozna sa stotinama zanimljivih  tema iz prirodnih i društvenih oblasti, i otkrije zabavno lice nauke, uz brojne interaktivne eksperimente.

Nakon nemilog događaja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar”, Festival je organizovan kao humanitarni događaj, sa besplatnim ulazom za sve posetioce. U saradnji sa stručnim partnerima, tokom manifestacije su priređene psihološke radionice za podršku deci, ali i roditeljima i nastavnicima.

Besplatno održavanje Festivala nauke omogućeno je zahvaljujući finansijskim donacijama brojnih kompanija i pojedinaca, među kojima je i TITAN Cementara Kosjerić. Naša kompanija se, u izuzetno kratkom roku, odazvala apelu za solidarnost u sprovođenju manifestacije koja doprinosi napretku celog društva.

Festival nauke 2023.JPG

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ