TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Edukativna tribina „Reto” centra koji daje nadu

U cilju edukovanja mladih o bolestima zavisnosti, kao načinu prevencije i širenja svesti na tom polju, „Reto” centar iz Beograda je proteklog novembra posetio Kosjerić, i u Tehničkoj školi organizovao jednočasovno predavanje i razgovor sa učenicima i profesorima o delovanju i aktivnostima svog programa.

Rasprostranjen u preko 30 zemalja širom sveta, centar „Reto – ima nade” postoji u Srbiji od 2004. godine. Osnovan je kao humanitarna, neprofitna organizacija za rehabilitaciju i pružanje moralne, kulturne, materijalne i duhovne pomoći osobama koje pripadaju različitim socijalno marginalizovanim grupama, u najvećoj meri zavisnicima od droga i alkohola. Bivši polaznici, a danas volonteri ove inicijative, prenose mladima svoja lična iskustva i ukazuju na ozbiljnost i značaj problema u domenu bolesti zavisnosti. Dobronamerni i optimistični, nesebično govore o izazovima i teškim životnim situacijama kroz koje su prošli. Poučeni sopstvenim saznanjem, ali i primerima drugih štićenika centra, edukatori pozivaju na negativan stav prema korišćenju psihoaktivnih supstanci, istovremeno ukazujući na vrednosti porodice, prijatelja, sporta i zdravih navika koje treba negovati.

Reto - ima nade

U okviru svojih redovnih aktivnosti, centar organizuje kampove za decu i nastavne radionice širom Srbije. Kao znak zahvalnosti TITAN Cementari Kosjerić za podršku njihovom radu, „Reto” asocijacija je, ovoga puta, organizovala edukativnu tribinu za srednjoškolce u Kosjeriću, kao deo šire kampanje koja doprinosi pozitivnom razvoju omladine.

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ