TITAN Srbija logo

PUBLIKACIJE

VESTI

Integrisani godišnji Izveštaj za 2023. godinu

Objavili smo Integrisani godišnji Izveštaj za 2023. godinu, koji objedinjuje naše ESG rezultate, odnosno postignuća iz oblasti zaštite životne sredine, društva i korporativnog upravljanja (ESG – Environmental, Social and Governance), kao i ključne izvode iz konsolidovanih finansijskih izveštaja.

Izveštaj je pripremljen u skladu sa međunarodnim standardima izveštavanja, prati smernice TITAN Grupe, i pokriva sve materijalne aspekte poslovanja.

  • Proizveli smo preko 630.000 tona cementa, što je treći najuspešniji rezultat u istoriji fabrike, dugoj 48 godina.
  • U poređenju sa rezultatima iz 2022. godine, u 2023. godini smo zabeležili povećanje konsolidovanog prihoda za 16,2%, dok je operativni profit (EBITDA) porastao za 18,3%.
  • Zalaganje svih zaposlenih i ugovarača, doveli su nas do odličnog uspeha na polju bezbednosti i zdravlja na radu – na kraju prošle godine, obeležili smo 1.030 dana bez povrede na radu sa izgubljenim danima naših zaposlenih.
  • Investirali smo preko 552.000 € u razvojne projekte u lokalnoj zajednici, kao i više od 1,8 M € u zaštitu životne sredine.

Integrisani godišnji Izveštaj za 2023. godinu TITAN Cementare Kosjerić možete preuzeti ovde. Ovaj dokument je sertifikovan od strane nezavisnih revizora iz kuće Grant Thornton Serbia.

 

 

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PROČITAJTE JOŠ